Installatiehandleiding

Volg de onderstaande instructies wanneer u de eQuse Office Add-in voor het eerst installeert. Bekijk de gebruikshandleiding voor ondersteuning bij het gebruik van de eQuse Office Add-in.

Systeemvereisten

Voor de verschillende versies van Office zijn verschillende systeemvereisten. Kijk bij uw Office versie of u alle vereiste pakketten heeft geïnstalleerd alvorens u de Add-in installeert. Bij twijfel adviseren wij u contact op te nemen met de IT-afdeling binnen uw organisatie.

Office 2010

Microsoft Visual Studio 2010 Tools for Office (v.10.0.5+) http://download.microsoft.com/download/C/0/0/C001737F-822B-48C2-8F6A-CDE13B4B9E9C/vstor_redist.exe

Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable 32-bit besturingssysteem: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5555 64-bit besturingssysteem: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=14632

Microsoft .NET Framework Client 4.5.2 of hoger https://www.microsoft.com/net/download/framework

Office 2013

Microsoft Visual Studio 2010 Tools for Office (v.10.0.5+) http://download.microsoft.com/download/C/0/0/C001737F-822B-48C2-8F6A-CDE13B4B9E9C/vstor_redist.exe

Microsoft .NET Framework Client 4.5.2 of hoger https://www.microsoft.com/net/download/framework

Office 2016

Microsoft .NET Framework Client 4.5.2 of hoger https://www.microsoft.com/net/download/framework

Aandachtspunt: Om Microsoft .NET Framework 4.5 of hoger te installeren is minimaal Windows Vista met servicepack 2 vereist. Dit betekent dat de eQuse Office Add-in niet wordt ondersteund op computers met Windows XP en Windows Vista zonder servicepack 2.

Stap 1: De eQuse Office Add-in downloaden

Kijk eerst na of uw computer een 32-bit of 64-bit systeem is: dit weet u door de systeemeigenschappen van uw computer op te roepen.

• Vista, 7: Klik hiervoor met de rechter muisknop in het informatiescherm "Deze computer" (bereikbaar via het start-menu of op het bureaublad) en selecteer "Eigenschappen"
  • Windows 8 of hoger: Windows toets + C, Klik op "Instellingen" en selecteer vervolgens "PC info"

Leest u bij "Systeem" dat uw computer een 32-bit systeem is, of vindt u geen vermelding van het systeem, download dan het Installatiebestand voor 32-bit systeem.

setup_x86_exe.zip (1,3 MB)

Leest u bij "Systeem" dat uw computer een 64-bit systeem is, download dan het installatiebestand voor 64-bit systeem.

setup_x64_exe.zip (1,5 MB)

Netwerkinstallatie: Voor installatie in een netwerkomgeving stellen wij MSI bestanden beschikbaar. Download: msi-installatiebestand (32-bit) of msi-installatiebestand (64-bit)

Stap 2: Het downloadbestand installeren

1. Pak het gedownloade zip bestand uit om het setup bestand te kunnen gebruiken.
  2. Dubbelklik op het uitgepakte bestand setup_x64/x86 op de vaste schijf om het installatieprogramma te starten.
  3. Doorloop de installatie aan de hand van de instructies op het scherm.

Stap 3: Activatiesleutel invoeren

1. Na installatie van het downloadbestand dient u de Office Add-in te activeren via een van de ondersteunde Microsoft Office programma’s.
  2. Start bijvoorbeeld uw Microsoft Word programma en selecteer het nieuwe Equse Indicate tabblad. Klik vervolgens op Instellingen en geef daar uw activatiesleutel op. U kunt de activatiecode terugvinden in de module Systeem onder het tabblad account. Let wel op dat u ingelogd bent als admin gebruiker.
  3. Controleer de activatiesleutel door op controleer sleutel te klikken. Selecteer vervolgens opslaan als de licentie geldig melding getoond wordt.

De Office Add-in is nu geactiveerd, u kunt hem direct gebruiken. Bekijk eventueel de gebruikshandleiding voor uitleg over het gebruik van de eQuse Office Add-in.