Gebruikershandleiding

Gewijzigd op Fri, 05 Feb 2016 om 03:47 PM

Gebruikershandleiding

Deze handleiding beschrijft het gebruik van de eQuse Indicate Office Addin. Bent u opzoek naar ondersteuning bij het installeren van de Office Add-in bekijk dan onze installatiehandleiding.

Ondersteunde bestandstypen

De eQuse Indicate Office Add-in werkt uitsluitend met de onderstaande programma’s en bestandstypen:

• Microsoft Word 2010/2013 (.docx)
  • PowerPoint 2010/2013 (.pptx)
  • Excel 2010/2013 (.xlsx)

Nieuwe bestanden vanuit uw computer rechtstreeks opslaan in eQuse

Om nieuwe bestanden vanuit de genoemde Office programma’s rechtstreek in eQuse Indicate te plaatsen dient u eerst het gewenste bestand te openen. Na het openen van uw bestand selecteert u via de ribbon het eQuse Indicate tabblad. Klik hier op "Nieuw bestand" en wacht tot er een verbinding tot stand is gekomen met eQuse Indicate. Na het tot stand komen van de verbinding met eQuse Indicate verschijnt het "Nieuw eQuse bestand aanmaken" scherm. Geef hier de bestandsinformatie op en bepaal of er versiebeheer toegepast dient te worden. Tot slot bepaald u de map waar het bestand wordt opgeslagen.

Bestaande bestanden vanuit eQuse Indicate direct in Office bewerken

Om bestaande bestanden vanuit eQuse Indicate direct in Office te kunnen bewerken dient u het bestand eerst naar uw computer te halen middels de knop "Wijzigen in Add-in". Navigeer hiervoor naar de module bestanden en vink daar het bestand aan wat u wenst te bewerken. In de ribbon is nu de knop "Wijzigen in Add-in" zichtbaar. Wanneer u op deze knop klik ontvangt u, afhankelijk van uw type browser, het verzoek om het bestand te openen of op te slaan. Kies voor openen en verlaat in uw Office programma de beveiligde weergave van het gedownloade bestand.

Bestanden na het bewerken weer opslaan in eQuse Indicate

Wanneer u klaar bent met bewerken selecteert u via de ribbon van uw Office programma het tabblad "eQuse Indicate". Daar treft u, afhankelijk of versiebeheer van toepassing is, 4 verschillende mogelijkheden aan om het bestand op te slaan:

1. Nieuw Bestand - Selecteer "Nieuw bestand" wanneer u het bewerkte bestand als een geheel nieuw bestand wenst op te slaan in eQuse. Wanneer u voor deze optie kiest blijft het oude bestand onbewerkt bestaan in eQuse.
  2. Overschrijven - Kies voor overschrijven wanneer u het oude bestand wilt vervangen zonder behoud van de oude versie.
  3. Nieuwe versie - Alleen beschikbaar voor documenten met versiebeheer. Kies voor "Nieuwe versie" wanneer u een nieuwe versie van een bestand wilt toevoegen. Het oude bestand verdwijnt naar de achtergrond en is alleen zichtbaar via de bekijkpagina van het desbetreffende bestand.
  4. Lokaal Opslaan - Kies voor "Lokaal opslaan" wanneer u het bestand in een door uzelf gedefinieerde map op uw computer wenst op te slaan.

Aandachtspunten:

• Indien een bestand in eQuse Indicate al een keer is gedownload via de knop "Wijzigen in Add-in" en daarna niet is opgeslagen verschijnt er in eQuse Indicate een melding indien het bestand nogmaals wordt gedownload. Dit om te voorkomen dat verschillende versies elkaar onbedoeld overschrijven.
  • U kunt direct naar het klantportaal gaan door in de ribbon (tabblad "eQuse Indicate" in Office) op de knop "Handleiding" te klikken.
  • Indien u een bestand wilt plaatsen in eQuse Indicate met een bestandstype dat niet ondersteund wordt (na het klikken op "Nieuw bestand"), krijgt u een melding te zien dat het niet mogelijk is. Als u vervolgens op "Ja" klikt, dan kunt u het bestand opslaan met een bestandstype dat wel ondersteund wordt. U kunt dan vervolgens het bestand alsnog in eQuse Indicate plaatsen door nogmaals op "Nieuw bestand" te klikken.