Afwijkingen

Gewijzigd op Mon, 29 Feb 2016 om 04:48 PM

Afwijkingen

Met de module Afwijkingen kunt u de afwijkingen voor uw bedrijf beheren. De module biedt de mogelijkheid om afwijkingen te registeren, afwijkingen te categoriseren en afwijkingen te analyseren.  Het Hoofdkantoor heeft ook nog de mogelijkheid voor het uitvoeren van een Centrale analyse.

Aandachtspunt:  Indien CMR Registratie geactiveerd is en is voorzien van een legitieme gebruikersnaam en wachtwoord, dan kunt u uw afwijking versturen aan de CMR.

Registreer

Het tabblad Registreer stelt u in staat om afwijkingen toe te voegen en te beheren.
Het registreren van afwijkingen gebeurd in 2 stappen. Stap 1 is het toevoegen van een afwijking. De afwijking staat daarna  in het systeem maar bevat nog geen aanvullende informatie, zoals Oplossing, Analyse en Bron. Stap 2 is het indelen van een afwijking. Bij het indelen van een afwijking kunt u aanvullende informatie invoeren, zoals Oplossing, Analyse en Bron. Afhankelijk van het type afwijking (indien beschikbaar) kunnen er nog additionele velden worden ingevuld. Om een afwijking in te delen, dient u een afwijking te markeren en vervolgens op de knop Indelen te klikken.  Uiteraard is het ook mogelijk om na het aanmaken van een afwijking deze direct in te delen door op de knop Opslaan en indelen te klikken.

Standaard opent het scherm met een lijst van alle nog in te delen afwijkingen. Door middel van de Filter optie in de navigatiebalk, kunt u zelf bepalen of u bijvoorbeeld alleen ingedeelde afwijkingen wilt zien of alle afwijkingen.

Aandachtspunt: Voor Medewerkerskosten (bij indelen afwijking) geldt: een eenheid staat voor 6 minuten en een uur bevat 10 eenheden.

Categorieën

Het tabblad Categorieën stelt u in staat om categorieën aan te maken, te wijzigen of te verwijderen. Als Hoofdkantoor heeft u de mogelijkheid om categorieën aan te maken voor het Hoofdkantoor zelf of voor de onderliggende vestigingen. Door gebruik te maken van de knoppen Hoofdkantoor en Vestigingen in de navigatiebalk kunt u wisselen tussen de categorieën van het Hoofdkantoor en die van de Vestigingen.  Een vestiging kan een opgelegde categorie niet wijzigen of verwijderen. Er staan standaard al een aantal systeem categorieën (zwarte tekst) voor gedefinieerd.  Indien een categorie tijdelijk niet gebruikt wordt dan kunt u deze deactiveren. De gedeactiveerde categorie wordt niet getoond in de lijst Afwijkingscategorie tijdens het indelen van een afwijking. Uiteraard is het mogelijk om een gedeactiveerde categorie weer te activeren.

Analyse

Het tabblad Analyse stelt u in staat om een gedegen analyse te doen van de ingedeelde afwijkingen van uw vestiging. Met het filter kunt u aangeven binnen welke periode (Jaar, Maand, Week of Periode) u een analyse wilt doen en of u tevens de afwijkingen wenst te groeperen (Geen, Bron, Afwijkingscategorie of Type). Afhankelijk van de groepering die u selecteert krijgt u nieuwe filter mogelijkheden en kunt u uw filter opdracht verder verfijnen. Indien u de afwijkingen groepeert krijgt u eerst een tussenscherm met per gevonden item het totaal aantal gevonden afwijkingen. U kunt vervolgens op de naam van het item klikken om de lijst met afwijkingen te bekijken. Indien u geen groepering toepast komt u direct in deze lijst terecht. Door op de registratiedatum te klikken van een gevonden afwijking kunt u de inhoud van deze afwijking bekijken.

Aandachtspunt:  Indien week en maand geselecteerd zijn dan zal de waarde van de week aangehouden worden.

Centrale analyse

Het tabblad Centrale analyse is alleen beschikbaar voor het Hoofdkantoor en is een verzamelplaats van alle ingedeelde afwijkingen van alle vestigingen.  U kunt een periode selecteren waar de analyse op gebaseerd dient te zijn, bijvoorbeeld Jaar of Maand. Door de Weergave aan te passen kunt u een duidelijk analyse overzicht creëren per vestiging, per categorie of per bron. Door op de link van een vestiging, categorie of bron te klikken (afhankelijk van de geselecteerde weergave)  kunt u de inhoud van de afwijking bekijken. De beschikbaarheid van meer analyse mogelijkheden kan per account verschillen. Zo kunnen er analyses op Impact, Risico en Leverancier gemaakt worden.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren