Profiel

Gewijzigd op Fri, 05 Feb 2016 om 03:37 PM

Profiel

De module Profiel stelt u in staat om uw gebruikersaccount te beheren en geeft u controle over de instellingen van de modules voor uw gebruiker. Standaard instellingen voor alle gebruikers kunnen in de module Systeem worden ingesteld.

Beheer

Het tabblad Beheer stelt u in staat om de taal van uw profiel, alsmede uw wachtwoord te wijzigen. Om de wijziging(en) toe te passen dient u deze eerst op te slaan.

Configuratie

Voor meerdere modules heeft u de mogelijkheid om uw eigen voorkeuren in te stellen. Bijvoorbeeld of u notificaties via e-mail wilt ontvangen of met welke weergave een bepaald scherm standaard wordt geopend. Dit doet u via het tabblad Configuratie. Na het wijzigen van één of meer instellingen klikt u op Opslaan om de nieuwe instellingen vast te leggen. Het is ook mogelijk om gedane instellingen te herstellen naar de standaard waarden.

Profielknop

De profielknop treft u rechts boven in de werkbalk naast de zoekfunctie. De knop is bedoeld om snel te kunnen zien wie er is ingelogd, om snel toegang tot de profielinstellingen te krijgen en om uit te loggen uit het systeem.

Wanneer u de knop aanklikt verschijnt een menu.

In het menu ziet u bovenaan (1) welke gebruiker er is ingelogd. Het vlaggetje geeft de ingestelde taal van de interface aan. Via Wijzig profiel (2) gaat u direct naar het tabblad Beheer. Via Wijzig configuratie (3) gaat u direct naar het tabblad Configuratie. Via Uitloggen (4) logt u uit het systeem.

Praktijkvoorbeeld

Sandra Jansen is floormanager bij Lemstra Supermarkten. Binnen het kwaliteitssysteem heeft Sandra een aantal taken waaronder ook het bijhouden van enkele Prestatie Indicatoren. Sandra heeft haar dashboard zelf vormgegeven met een aantal praktische widgets, maar stoort zich aan de prominente positie van het berichtenscherm. Ze heeft de informatie uit het berichtenscherm liever als notificatie in haar persoonlijke e-mail. Ze gaat naar het tabblad Configuratie. Onder het kopje Dashboard kiest ze bij Volgorde elementen de optie Persoonlijke startpagina / berichtenscherm. Na opslaan ziet ze nu op haar dashboard eerst de zelf ingestelde widgets en onder aan de pagina het berichtenscherm. Onder het kopje Berichten en notificaties kiest Sandra bij Verstuur samenvatting per email? De optie Ja, elke maandag. Na opslaan ontvangt Sandra nu elke maandag een overzicht van het berichtenscherm in haar mailbox.

Aandachtspunten:

• Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn en tenminste een hoofdletter en een cijfer bevatten.