Risico's opleggen

Gewijzigd op Mon, 07 Nov 2016 om 10:33 AM

Risicos opleggen

Wanneer u ingelogd bent op een Hoofdkantoor kunt u Risico’s aan onderliggende vestigingen opleggen via het tabblad Opleggen in de module Risicomanagement. Bij het toevoegen van een opgelegde risico treft u onder aan het formulier een sectie Opleggen. Hier kunt u kiezen of de risico voor alle onderliggende vestigingen, voor specifieke groepen of voor specifieke vestigingen is bedoeld.

Kiest u Specifieke groep(en) dan kunt u in het lijstje dat tevoorschijn komt één of meerdere groepen selecteren. Op het tabblad Selectiegroepen binnen de module Vestigingen kunt u de specifieke groep(en) beheren.

Kiest u Specifieke vestiging(en) dan kunt u in het lijstje dat tevoorschijn komt één of meerdere vestigingen selecteren.

Aan een opgelegde risico kunt u ook één of meerdere oorzaken en beheersmaatregelen koppelen. Deze zijn voor de onderliggende vestigingen ook te zien.

Bij de onderliggende vestigingen verschijnt het risico nu in de module Risicomanagement in zowel tabblad Overzicht als tabblad Beheer. In alle gevallen zijn de opgelegde risico’s in de vestiging te herkennen aan de groene kleur. De betekenis van de diverse kleuren kunt u vinden in het blok Kleurgebruik aan de linkerzijde.

Het is voor een onderliggende vestiging mogelijk om een opgelegd risico, oorzaak of beheersmaatregel te wijzigen of te activeren/deactiveren. Als een risico, oorzaak of beheersmaatregel is gedeactiveerd, dan is het item wel zichtbaar in tabblad Beheer, maar niet zichtbaar in tabblad Overzicht.

Aandachtspunten:

  • Het is mogelijk om de weergavemodus voor Risicomanagement voor zowel Hoofdkantoor als onderliggende vestiging(en) te wijzigen. Dit doet u door naar de optie Wijzig configuratie te gaan van uw account (icoon rechts bovenin). Standaard staat de optie op Boomstructuur. Als de optie op Inhoud staat, dan is de weergave iets anders dan bij de optie Boomstructuur.
  • Een onderliggende vestiging kan interne links toevoegen aan een opgelegde beheersmaatregel. Een interne link is niet zichtbaar voor het Hoofdkantoor.
  • Een Hoofdkantoor kan bij een opgelegde beheersmaatregel een bestand toevoegen. Het bestand is voor onderliggende vestigingen te raadplegen.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren